Şirket Kurulumu

Şirket kuruluşları ticari faaliyetlerde bulunmanın fikir sürecinden, uygulamaya geçerek resmiyete geçmesini betimlemektedir. Günümüzde üç farklı şirket kuruluşu mümkündür. Bunlar Sermaye Şirketleri, Limited ve Anonim Şirketleri ve Şahıs Şirketleridir. Bunların her biri farklı özelliklere sahiptir.

Kurulan şirketin başarılı temeller üzerine oturtulabilmesi ve buradan yükselmesi için bu süreç oldukça önemlidir. Şirket kuruluş hizmetleri, bu konuda daha iyi bir başlangıç yapmanıza ve buradan gelişmenize olanak tanımaktadır.

Bu açıdan AmCham size yerli ve yabancı şirket kuruluş işlemleri, şube kuruluş ve tescil işlemleri, irtibat ofisi başvuru ve kuruluş işlemleri gibi hizmetler vermektedir. Aynı zamanda şirket ana sözleşme değişikliği, adres değişikliği, tür değişikliği, hisse devri gibi hususlarda anahtar teslim danışmanlık hizmetleri verilmektedir. 

Şirket Kuruluş Hizmetlerini İçinde Neler Barındırır?

AmCham profesyonel kadrosu ile şirketinizi daha sağlam temeller üzerine inşa etmenize yardımcı olmaktadır. Ekiplerimiz kısa zamanda tüm işlemleri tamamlayarak, sizi faaliyete geçmeye hazır hale getirmektedir. Bu bakımdan şu gibi hizmetler sunulmaktadır;

  1. Ticaret sicil tescil ve ilan işlemlerinin başvuruları, takipleri
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu, Vergi Dairesi, Ekonomi Bakanlığı, Teknokent gibi bağlı olunan resmi kurumlara yasal bildirimler yollanması, başvuruların gerçekleştirilmesi
  3. Seçilen şirket unvanının, resmi kurumlardan uygunluğunun kontrol edilmesi
  4. Yabancı sermayeli şirket ortaklarına ait istenen evrakların hazırlanması
  5. Türk Ticaret kanunu usul ve esaslarına göre ana sözleşmenin hazırlanması
  6. Noter belgelerinin hazırlanması, tasdik işlemlerinin organize edilmesi

Bu ve diğer hizmetler ile kısa sürede şirketinizin sağlam temellerde yükselmesi hedeflenmektedir. Böylece kurumsal alt yapılarınızın, rekabet gücünüzün arttırılması amaçlanmakta, rehberlik üzerine çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Şirket Kuruluş Hizmetleri Neden Önemlidir?

Türk Ticaret Kanunu 2012 senesinde bir revizyona gitmiştir. Mevcut vergi sisteminin vergisel farklılıkları, yeni yatırımcılar ile girişimcilerin hangi hukuki yapıda, türde şirket kuracağına karar vermelerini gerektirir. Bu durum firmanın geleceği ve yönetim yapısı açısından önem taşımaktadır.

Şirket kuruluşlarında öncelikle iş türüne göre nasıl bir ortaklık olması gerektiği bulunmalı, sektörün vergi yapısı, şirket sermayesi yapısı ve türü belirlenerek, buna göre hareket edilmelidir. Böylece başarılı temeller atılarak olumlu sonuçlar alınabilir.

© 1987 - 2024 American Chamber of Commerce – Türkiye. All Rights Reserved.

Bu kapanacak 20 saniye